FIND DIT HAVEGREJ HER:

Væksteksplosion i ferien

Havemennesker bliver altid bragt i et dilemma, når familien foreslår at tage på sommerferie i juli. På den ene side er ferien tillokkende med afslapning, nærværet med familien, maden, oplevelserne, og på den anden side er der haven derhjemme! For netop når de fleste af os vælger at rejse på ferie sker der en vækstmæssig eksplosion. Køkkenhaven står klar med høstklare grøntsager, stauderne og roserne blomstrer, bærrene er klar til at blive plukket og alt er i det hele taget på sit højeste i haven.

Se hvad der skete i min køkkenhave på 13 dage:
Før ferien: Bemærk den mindre squashplante til venstre.
Det øverste billede er taget før ferien. Kålplanterne bagerst er ved at være vokset godt til, og squashplanten til venstre i billedet er endnu ikke så stor. Det næste billede er taget efter ferien. Vinklen er lidt anderledes, men læg mærke til kålens tilvækst samt squashplanten, som nu er blevet meget større og har squash klar til høst.
Efter ferien: Squashplanten er blevet stor. De gule krysantemum blomstrer.

Høsttid
Jeg høster stadig salat, men det nye salat som jeg såede inden ferien er med få undtagelser ikke spiret. Der har været for varmt. Selv om det kan være rart med salat i hele sæsonen, så er der heldigvis også andre grøntsager, som frister på dette tidspunkt. Savoykål og spidskål er klar til høst, ligesom gulerødder, rødbeder (de kan naturligvis også blive i jorden længe endnu), squash og løg. Radiser høster jeg kun enkelte af - langt de fleste er blevet for træede i varmen.

Kommentarer

Populære indlæg