Høsten er det hele værd
En håndfuld grøntsager til aftensmaden: Pastinak, gulerødder, forårsløg. |
Fin gulerødshøst
Jeg har sået lidt forskelligt i år, og især Rolanka er blevet helt fantastisk. Det er en sen gulerod, som er ca. 150 dage om at blive klar til høst. Men så længe behøver man jo ikke vente. De små gulerødder smager måske endda allerbedst. Rolanka er god at kombinere med en tidlig gulerod. Så kan man roligt lade Rolanka sidde og vokse sig stor, mens man spiser af de tidlige. F.eks. Nantaise Milan.Jeg er ikke så god til at tynde ud i gulerødderne. Det byder mig nærmest lidt imod at hive friske, spæde planter op. Men jeg kan jo godt se, at de gulerødder, som har fået plads bliver meget, meget større end dem, som er presset fra alle sider.
Gulerødder, eller morötter, som vi kallar dem i Sverige, kan man inte få för mycket av, det har du rätt i! Vi äter dem ofta under hela året. Men de flesta är köpta i afären, vi har ett väldigt litet trädgårdsland.
SvarSletHa det gott!
/Ruben
PS
Kul med kommentar från vårt broderland