Espalier til æbletræerne

Selvom dådyrene har hjulpet mig med at forme de æbletræer, jeg købte og plantede i efteråret, så insisterer jeg stadig på, at de skal vokse sig til espalier-træer.
Espalieret til æbletræerne er rumdeler til køkkenhaven.

Nu har jeg så omsider fået bygget et espalier, som de skal vokse op af. Kønt er det endnu ikke, men når musikken spiller, er der ingen der opdager det:-)
Jeg regner med, at sort maling og nogle store fine æbletræer vil få det til at virke knap så voldsomt senere hen. Stolt er jeg nu altid alligevel, når jeg selv har lavet noget.

Rum i køkkenhaven

Tanken er, at espalieret skal være med til at skabe rum i køkkenhaven. Min køkkenhave er vifteformet  - dannet af fire bede. For enden af hvert bed skal der være en form for afgrænsning. Æbleespalieret er et af dem, de andre er takshække og bærbuske. Nu må vi se, hvad der fungerer bedst.

Jeg har sat fire runde stolper i jorden og forbundet dem horisontalt. Det giver ikke et særligt stabilt espalier, så derfor skal der være nogle diagonale forbindelser også. De er ikke helt på plads på billederne. Egentlig skal espalieret heller ikke holde til så meget. Kun være støtte og baggrund for æblerne, som jo egentlig bæres af træet.

Æbletræerne fylder ikke meget på nuværende tidspunkt. Hegnspælene med gul top pynter ikke, men er med til at holde nettet på plads omkring stammen.

Nu håber jeg stærkt på, at dådyrene nøjes med at spise deres egen mad - og ikke min....

Foreløbig former jeg grenene med strips. 

Kommentarer

  1. Den ser vildt spændende ud din vifteformede have!Glæder mig til at se mere!

    SvarSlet
  2. Jeg håber med dig, at det virker og holder vildtet ude fra din have.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg