FIND DIT HAVEGREJ HER:

Når Egon bestemmer...og om at være underlagt naturens luner.

Som forholdsvis ny drivhusejer, huer det mig ikke, når der varsles storme med vindstød med orkanstyrke. Slet ikke...

Dagmar pustede en smule og tog et enkelt glas i drivhuset, som allerede var knækket.

Egon var slem, men huset holdt næsten.

Egon - den hidsige bandit

Egon var noget mere hidsig. Han tillod sig at blæse yderligere tre ruder ud. Når det nu skal være, så er jeg glad for at slippe så nådigt. Men hold da op, hvor jeg var elendig undervejs. Jeg var anspændt og nervøs fra tidlig formiddag til næste morgen. De lange timer, hvor der var mørkt, og jeg ikke kunne følge med i Egons rasen, var forfærdelige. Jeg sov meget uroligt og med slemme drømme om smadrede drivhuse. Da det atter blev lyst, kiggede jeg som det første ud af vinduet og blev glad for at se, at der stadig stod et drivhus. Kun med få skader.

Naturen er større end haven

Som haveejer må man lære, at naturen er større end haven - og ens planer med den. Hele tiden stiller naturen op med udfordringer i form af sygdomme, skadedyr, sol, ingen sol, regn, blæst. Det handler om at samarbejde med naturen og prøve at skabe have, der kan klare den danske natur. Nogle gange må vi indse, at naturen ikke opførte sig, som vi havde regnet med - og så må vi tage imod udfordringen og nogle gange starte forfra.

Nu kan jeg da sige, at drivhuset er stormtestet, i hvert fald når vinden kommer fra vest.


Kommentarer

 1. Dejligt drivhuset holdt Janne, vi glæder os til at se det og haven i sommer. Jeg har det heller ikke godt, når stormen raser og grene, små og lidt større rammer taget, man tænker hele tiden, hvornår kommer de rigtig store grene. Mange hilsner fra Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at få drivhuset i fin stand, så det kan tage sig godt ud til mine besøgende. Det bliver spændende!

   Slet
 2. Puha og pyha, det er godt at det ikke var værre, men jeg forstår dig. Mit nye drivhus stod flot og fast, og jeg havde ikke onde drømme, men var ret spændt.

  SvarSlet
 3. Hej Janne, den fæle fornemmelse når stormen rusker i haven og drivhuset, man kan ikke sove, og hvorfor er det altid mørkt og regnfuldt....Er glad for at det holdt, der er mange rundt omkring som ikke har været lige så heldige. Men er det bygget godt, så holder det altså. En hæk omkring til at skabe læ er nok et must i Danmark.
  Et par nye glas og huset er som nyt, og sjælen kan hvile indtil næste storm.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret. Jeg har siden Egon tænkt meget på læ. Et gammelt læbælte, som jeg egentlig er ret træt af, skal nu alligevel ikke fældes:-) Jeg har plantet en hæk for at skabe lidt læ foran min køkkenhave, men det tager nok lige en 5-10 år inden den skaber læ for noget.

   Slet
 4. Godt, at drivhuset holdt.
  Jeg fik også nogle få vinduer smadret af Egon - men det kunne have været værre....

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må igang med glasskærer osv. Vi kan lige så godt lære det:-) Dejligt, at du også kan udbedre skaderne relativt let.

   Slet
 5. Tak for jeres kommentarer og medfølelse:-) Jeg kan nu se, at DMI advarer mod storm igen i det nordjyske. Ja, ja - kom an. Lad os få det overstået.

  SvarSlet
 6. Flot flot drivhus. Mit drivhus holdt også, til trods for at det endnu ikke var helt tæt foroven. Det mangler en zinkliste i taget, så der var 5-10 cm åben. Men heldigvis ingen problem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, Tina. Teorien siger, at når der først er hul, kan vinden komme ind - og vil også gerne ud igen. Faktisk ser det ud til, at det er sket i mit drivhus. Der er hul i hjørnerne i modsatte sider. Men Egon fandt ikke sprækken i dit drivhus:-)

   Slet
 7. Hold da op et flot drivhus - det kan jag godt forstå, du var nervøs over. Godt der ikke skete mere. Jeg må vist lure lidt mere rundt her hos dig - du har en skøn blog :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg