FIND DIT HAVEGREJ HER:

Når drivhuset er af træ.Et kort resumé af min påske:-)
Mit drivhus er bygget af træ. Og jo, det ville være nemmere at have et drivhus af aluminium, som ikke skal vedligeholdes så meget. Men jeg valgte et trædrivhus, fordi vi kunne bygge det selv og dermed få råd til et stort drivhus. Hvis jeg skulle have købt mig til 33 m2 drivhus i aluminium, så ville jeg skulle investere noget, der svarer til en mindre bil. 

Et unikt drivhus

Mit drivhus er bygget selv, og ruderne er genbrug. Et stort plus er prisen, kvadratmeterne og ikke mindst det look, som et trædrivhus har. Det ser hyggeligt ud og klæder min have og så kan jeg med sindsro sige, at ingen har et drivhus helt magen til. Ulempen er selvsagt, at det kræver vedligehold og nok heller ikke har samme levetid. Det kræver maling for at kunne holde til solens stråler, fugt og temperatursvingninger. Hvis du skal vælge drivhus og er i tvivl om fordele og ulemper, regler osv, så kan du læse denne infografik fra XL-byg.

Nu er mit drivhus færdigt!

Så påsken er gået med at male drivhuset indvendigt og anlægge det sidste bed samt færdiggøre belægningen. Det har været varmt arbejde. Man skal ikke meget længere hen på sæsonen, før det bliver umuligt at lave hårdt, fysisk arbejde i et drivhus. I påskens solskinsdage har temperaturen været på tyve grader inden frokost.

Drivhuset kan nu erklæres for færdigt! Hurra! Så nu må varmen gerne komme, så mine små spirer kan få et hjem.

Sidste år etablerede jeg et ø-bed, men det er allerede i år blevet justeret lidt i størrelse. Nu er det klar til brug. Også alle fliser er kommet på plads.

Belægningen i drivhuset er overvejende betonfliser, men langs kanten af bedene er der lagt pigsten. Dels fordi det er smukt sammen med beton - dels fordi man så altid kan få fliserne til at passe.

Follow my blog with Bloglovin


Kommentarer

 1. I har et lækkert drivhus, beundrede det også på tv for nogle dage siden, jeg kunne godt lide programmet, tak fordi du linkede:-)
  Vores drivhus er også bygget op i træ, og da min mand er blikkenslager beklædte han alle ydre rammer med zink, bare for at slippe for noget af malerarbejdet, men man kan alligevel se at det er træ, og det er vigtigt for os begge, da det er en del af vores drivhusdrømme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette, ja drivhuse har charme, ikke? Det var en god idé at beklæde med zink. Man får altid nogle erfaringer undervejs, så næste gang der skal bygges trædrivhus her hos mig, så vil der også være nogle justeringer, som kan gøre det endnu bedre.

   Slet
 2. Aj, hvor er det fint :-) Og stort! Så skønt med plads til både planter og hygge :-) Og du har helt ret - der er bare noget hygge i træ, som du ikke får i et aluminiumsdrivhus... Jeg glæder mig til at se det i aktion :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke. Ja se endelig med både her på bloggen og på tv.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg