FIND DIT HAVEGREJ HER:

Årets første salatI går kunne vi spise årets første salathoved fra drivhuset, og det er altid noget særligt at spise det man selv har dyrket, og især sæsonens første afgrøder. Drivhuset giver nogle muligheder, vi ikke har haft før, både i for- og sensommer. Bl.a. muligheden for at høste tidlig salat. Jeg har 11 salathoveder tilbage i drivhuset, og når de er spist er der salat klar på friland.

Selvforsyning i marts, april og maj er den helt store udfordring. Der er ikke meget friskt grønt i min køkkenhave. Mit mål for vores grad af selvforsyning er at levere grøntsager til familiens middagsbord fra juni til december. Når jeg bliver bedre til at opbevare grøntsager, tror jeg sagtens vi kan levere et eller andet grønt i januar, februar også, men at nå hele året rundt er vanskeligt. Men det er indtil videre heller ikke minambition, det giver mig en god fornemmelse hver gang jeg høster noget. Det er værd at glæde sig over.

Salaten er af sorten Reine d' Mai.

Kommentarer

 1. Hvis du lader nogen af dine salathoveder gå i blomst, vil de helt af sig selv levere tidlig salat direkte fra haven. Visse sorter er selvfølgelig bedre til det end andre, men under de rette forhold vil de fleste kunne klare det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet. Det vil jeg prøve.

   Slet
 2. Åh, hvor ser det skønt ud med den tidlige salat - og a propos selvforsyning i forårsmånederne: Både sidste vinter og den i år har mine smukke røde bladbeder 'Ruby' et eller andet (jeg husker ikke lige hvad) overvintret og forsynet mig med dejlig salat og stuvet "spinat". De er sået i ikke for store plastikmurekar hævet lidt op over jorden ude i det fri - og i år har de været særlig fine pga den milde vinter, formoder jeg; men sidste år var de også fine med deres mørkerøde stængler og dybt mørkegrønne blade med røde ribber. Og så smager de for resten også godt.

  Rabarber er for resten også godt. Især hvis man driver dem frem under en sort plastikspand, så de får ekstra rosenrøde stængler og sød smag. Desuden kan de bruges til andet end dessert. Ikke for sød kompost sammen med makrel eller hornfisk

  Glædelig Pinse
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Bladbeder er klart blandt mine favoritter. Jeg har hørt, at man også kan grave dem op og sætte dem i drivhuset vinteren over. Det ville jeg have gjort sidste år, men mosegrisen kom først! Men i plastikbaljer døjer man nok ikke med mosegrise.

   Slet
 3. Jeg mente naturligvis KOMPOT :-))

  SvarSlet
 4. Vi har ikke drivhus og kom sent i gang med køkkenhaven, men vi glæder os helt vildt til at vi også kan høste. Salat har vi dog ikke på grund alle de dræbersnegle vi har haft tidligere år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid ærgerligt med skadedyr, når man har have. Giv ikke op!

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg