FIND DIT HAVEGREJ HER:

Sløj køkkenhave

Jo, det vokser, men MEGET langsomt!


Som selvforsyner - eller noget der ligner - så glæder man sig altid til den første tid, hvor det er muligt at sætte egne grøntsager på middagsbordet. Men den tid lader vente på sig i år. Køkkenhaven holder lidt igen. Jeg formoder det er den manglende varme. Sidste år (som var et usædvanligt varmt år) var der fuld gang i køkkenhaven på nuværende tidspunkt.

Hvad sker der med spinaten og salaten?

Noget af det første, man kan høste er salat og spinat. Salaten er ret langsomtvoksende i år. Heldigvis har jeg haft salat i drivhuset indtil nu, men det er vokset i stok pga. varmen derinde - så nu er vi klar til at høste fra friland. Og det kan lige lade sig gøre, men det er som om salaten ikke for alvor vil i gang.
Og spinaten. DET undrer mig. Den er lillebitte, men er allerede ved at blomstre. Jeg forstår det ikke, for varme plejer at få spinat til at gå i stok, men det kan næppe være varmen, der er årsagen! Så jeg rydder hurtigt rækken for spinat. Een gang spinat-salat. Det var det.

Agurker kan vi høste nu.

Lyspunkterne

Lyspunkterne er som følger:


 • Radiser kan vi høste. Hurra!
 • Agurker begynder at være klar i drivhuset. Hurra!
 • En glæde er det dog at kunne høste nye kartofler. De er klar! Endnu mere hurra!
Må vi SÅ bede om sommer? På forhånd tak.


Bønnerne er ikke meget for den manglende varme. Men de har dog alligevel valgt at bryde jorden og spire frem. Bønner kan man se er på vej, fordi de skubber jorden op som små mikro-muldvarpetuer:-)

Kommentarer

 1. Sommer ja tak. Men hvor er det skønt når man kan høste lidt i det små. Det giver en stor glæde. Jeg ser frem til at kunne høste agurker, tomater, chili - og mange andre ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige tjekket vejrudsigten. Der er ikke sommer på vej:-( Men der skal nok blive høst alligevel....måske lidt senere end vi plejer. God fornøjelse med din høst!

   Slet
 2. Jeg har også høstet lidt i det små i dag. Under oprydning i haven fandt jeg tre bittesmå ærteplanter, som jeg såede i potter for flere uger siden. jeg havde glemt dem, og imens havde de hver haft en blomst, som havde udvidet sig til en lille bælg med små ærter! Jamen, man bliver jo helt pjattet, når man kan høste noget i denne kolde sommer. Behøver jeg at sige, at de smagte fantastisk? Blev fortæret med det samme.

  Og inde i brændenældekrattet fandt jeg en del store vinbjergsnegle. Jeg kan godt lide vinbjergsnegle med persillesmør, men jeg orker altså ikke for tiden at have dem gående til afslimning i en kasse på toilettet, som vi gjorde 'i gamle dage'. Men de er for resten vist nok også fredet. Ved du eller andre, om jeg tager fejl?

  Glædelig sommer trods alt
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte, det er så herligt med små overraskelser - som man har lavet til sig selv - og som man siden har glemt:-) Lidt ligesom at finde en hundredekroneseddel i vinterjakken! Vinbjergsnegle ved jeg faktisk intet om, men du må hellere vente med at spise dem, til du har fredningen afklaret:-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg