FIND DIT HAVEGREJ HER:

Min allerførste åbne have

De mange besøgende fik set min have fra sin smukkeste side på en magisk sommeraften.
Min allerførste åbne have fandt sted i sidste uge. Allerede sidste år havde jeg lavet en aftale med den lokale kreds af Haveselskabet. Vi skulle fokusere på min køkkenhave. Jeg har længe tænkt på at holde åben have, men har hele tiden udskudt det, fordi jeg frygtede der ikke ville være nok at se på og folk ville tage hjem efter to minutter.

Men det var slet ikke så slemt. Min have er som bekendt blevet vist frem adskillige gange i mit haveprogram: "Jannes Have" på TV2 Nord. Så eventuelle gæster havde måske en idé om, hvad min have indeholder. Alligevel var jeg noget nervøs. Men det var en fantastisk aften!

Overvældende besøg
Ca. 150 gæster dukkede op. Ikke mindst takket være det magiske sommervejr. Sådan en sommeraften, hvor vinden lægger sig og solen går ned på en rosa himmel, så forstærkes havens magi. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre aften. Mine gæster så ud til at hygge sig. Der var kaffe og kage og jeg fortalte lidt om haven. Jeg fik også gode råd fra andre havekyndige og opfordringer til at besøge andre haver. Det tager jeg gerne imod!

Forberedelserne
Selvfølgelig kræver åben have en del forberedelser. Man vil jo gerne have, at haven tager sig godt ud på sådan en aften. Bedene får en tur, kanterne bliver stukket osv. Uanset hvor mange besøgende man får, så kan man glæde sig over, at haven også i tiden efter arrangementet ser flot ud. Nu er jeg kommet i gang med det, og næste år skal der helt klart igen være åben have i Jannes Have.
Kommentarer

 1. Det er da dejligt med så mange besøgende i haven - du er heldig :) :)
  For et par år siden holdte jeg også åben have, og det var bestemt ingen succes..... vejret var ikke med os denne dag, så der kom kun 3 personer, og de var sgu´ hurtig væk igen :( :(
  - Tak for info med tv-udsendelser fra din have :) :) dem skal jeg have set snarest :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, Tim, op på hesten igen. Jeg kan da trøste dig med, at første gang Anne Just fra Haven i Hune holdt åben have kom der slet ikke nogen. Siden er det gået bedre!

   Slet
 2. Hej Janne. Det var da fantastisk med så mange besøgende første gang du holder åben have. Jeg har set alle dine udsendelser på TV2Nord og det er rigtig spændende at følge med. Jeg kan godt lide, at du gerne vil være selvforsynet. Det prøver jeg også selv på, men det er med stauder og sommerblomster, som jeg sår og stiklingeformerer hvert år i mit orangeri. Næsten alle planter i haven er selvforsyning og jeg har det meste i krukker. Jeg har også åben have to gange i år og det er rigtig hyggeligt, med mulighed for mange inspirerende havesnakke! Jeg glæder mig til din næste udsendelse.

  SvarSlet
 3. Det er nemlig hyggeligt at snakke med andre interesserede og vise sin interesse frem. Hvor holder du åben have?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg