Vinterklargøring af haven

Vejret er ikke med mig i denne tid. Det er blæsende, koldt og vådt - og mørket falder tidligere og tidligere. Det går nemt med at blive indendøre.

Men haven skal gerne gøres vinterklar. Så heldigvis fik jeg lidt hjælp i dag.

Hverken Nikolaj eller Johan har vist prøvet at grave kartoffelkule før. Det fik de lært i dag.

En vinterklargøring hos mig indebærer:

-oprydning i drivhuset (planter fjernes, hestegødning i bedene)
-havemøbler bæres ind i drivhuset til opbevaring
-krukker tømmes og køres ind
-pumpen i springvandet tages ind
-forårsblomsterløg lægges
-hvidløg plantes
-kartofler, gulerødder, rødbeder tages op og opbevares
-køkkenhaven ryddes for visne planter og ukrudt, så kun vinterafgrøder står tilbage

Operation Dagsværk i min have

Jeg har haft travlt og været lidt havetræt her i efteråret, hvilket ikke lønner sig:-) Men i dag kom jeg takket være to friske Operation Dagsværkere et stort skridt videre med vinterklargøringen.

Johan og Nikolaj fjernede planter fra drivhuset, hentede hestemøg, bar møbler ind, gravede kartoffel- og gulerodskule og tog kartofler og gulerødder op. Det var en fornøjelse! Jeg er så glad for at have fået hjælp - og det samme er børnene i Guatemala, tror jeg. Jeg er sikker på, at de to unge fyre ikke før har gravet kartoffelkule, så nu kan de det!

Hermed er tippet givet videre til andre strandede havesjæle: Operation Dagsværk finder sted en dag i november hvert år over hele landet. Gymnasieelever arbejder til fordel for et velgørenhedsprojekt, som i år er Maya-indianerne i Guatemala.


Kommentarer

 1. Rigtig god ide med Operations Dagsværk i haven, det tror jeg jeg skal prøve næste år. Jeg har før haft dem til at hjælpe indenfor med lidt rengøring, men jeg ved ikke lige hvorfor jeg ikke har tænkt på hjælp i haven.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Held og lykke med det! Du må i gang med at skrive listen med opgaver til næste år:-)

   Slet
 2. Dejlig læsning at få hjælp i rette tid og det så går begge veje er bare super..
  Venligst Grethe ....håber du selv er fuld af energi nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak. Det var dejligt at få hjælp til de tunge ting, som jeg ikke selv kan klare. Mon ikke, jeg kan få klaret de sidste ting.

   Slet
 3. Rigtig sjovt med brugen af Operation Dagsværk til haven.

  Så blev der lavet lidt ekstra den dag!

  SvarSlet
 4. Hyggeligt, jeg har selv engang været ude at hjælpe en familie med hækklipning, oprydning af grene Etc. Det er ganske fornøjeligt. :)

  SvarSlet
 5. Super godt initiativ at få de to drenge i arbejde. For det første er drenge i arbejde ALTID en god ting, for det andet fik de lært noget nyt - og for det trejde støttede du et godt formål. I like. Og sikke et dejligt stort drivhus du har. Må være så lækkert (mit er kun knap 8 m2) - og meget praktisk med alt det, som det kan rumme af opbevaring om vinteren. Pt skaber vinteropbevaringen af diverse frostfølsomme planter og efterårets-vinterens og snart forårets forspiring rigeligt med pladsproblemer hos mig.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg