Køkkenhaven gøres klar til ny sæson


Så blev der endelig lidt tid til at så i min køkkenhave.

Da vi flyttede ind i 2001 var haven en såkaldt "naturhave" og der var ud over en græsplæne et vildnis med langt græs og et buskads af hindbær.

Det første år vendte jeg nogle græstørv og såede stort set på bagsiden af dem. Det kom der et ringe - men dog opmuntrende - resultat ud af.


Året efter pløjede jeg et større stykke af haven og anlagde en klosterhave som køkkenhave. Dvs. køkkenhaven er inddelt i fire sædskifter omkring et kvadrat på 3 m2 hvori der vokser krydderurter. (se billedet)


Det har fungeret upåklageligt siden. Jeg sår i fire sædskifter, som indeholder:


 1. kål

 2. bønner/ærter/majs

 3. salat/porrer, løg

 4. gulerødder/rodfrugter i øvrigt/kartofler

I år bliver der sået sjove bønner: F.eks. Rocquencourt, contender og splendido. Derudover det sædvanlige arsenal af salater, gulerødder, rødbeder, løg, majs, squash, ærter, porrer og kål.


Kommentarer

 1. Hej

  Det virker til du har en del erfaring med køkkenhaven. Så jeg ville høre, hvor du køber frø til køkkenhaven?

  Jeg synes nemlig frøspiringskvaliteten er meget varierende.

  De bedste hilsner

  Eva-Andrea fra madoghave.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Hej Eva-Andrea.
  Mine frø køber jeg hos mig selv:-) I min store haveiver er jeg nemlig kommet til at starte en webshop, hvor jeg sælger økologiske frø:
  www.minlandhave.dk

  Frøspiring kan variere - især hvis frøene ikke opbevares korrekt. Omvendt kan frø holde spiringsprocenten år efter år, hvis de opbevares korrekt: Dvs. koldt, tørt og mørkt. Frø fra supermarkeder eller havecentre bliver ikke sat på køl og kan stå i poserne måned efter måned. Det gavner ikke spiringen.
  Enkelte sorter falder hurtigt i spiringsevne. F.eks. gulerodsfrø, som ikke har godt af at blive gemt i flere år. Men ellers er frø ofte nogle ukuelige størrelser.

  SvarSlet
 3. Hej Janne

  Hvordan har frø det med frost? For jeg har prøvet at søge på nettet, men kan ikke rigtig finde et endeligt svar...

  Eva-Andrea

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN