FIND DIT HAVEGREJ HER:

Dådyr lurer på køkkenhavens herligheder

I Dronninglund Storskov, som grænser klods op ad min køkkenhave, har man igangsat et sympatisk projekt. Man har besluttet sig for, at der skal leve dådyr i skoven. I gennem de sidste to år har man en dådyrflok gående på et indhegnet areal. Her har dyrene haft det godt og beskyttet og vænnet sig til, at de er blevet fodret, og at mennesker er venlige væsener.

I år er dådyrene så blevet sat fri. Normalt ser vi ikke ret mange af skovens dyr i haven eller på vores mark, men dådyrene kommer jævnligt forbi. De er ikke sky, og kender desværre heller ikke til faren ved trafik. 2 blev dræbt ved påkørsel i sidste uge lige ud for vores grund. Billedet er taget i april, hvor der endnu ikke var grønt - og køkkenhaven endnu var bar.

Søde bambier - men ikke i køkkenhaven...
Jeg synes, dyrene er sjove at iagttage, men ønsker på den anden side heller ikke, at de bliver alt for glade for herlighederne i min have. Jeg gruer for den dag de opdager, at der vokser noget i køkkenhaven. Indtil videre har de bare trampet i den... Det går kun een vej: Mere arbejde - en indhegning! Dådyr, dræbersnegle, harer....hvad bliver det næste?

Kommentarer

Populære indlæg