FIND DIT HAVEGREJ HER:

Indtryk fra Chelsea Flower Show 2010

For første gang var jeg blandt horden af haveinteresserede mennesker, som valgte at betale en pæn sum penge for at besøge den meget berømte engelske havemesse: The RHS Chelsea Flower Show, som blev holdt i sidste uge.

Blandet landhandel
Messen er stor og velbesøgt, så man må indstille sig på at klare stresset ved at manøvrere rundt i kaotiske flokke. Det kan være svært at holde hovedet koldt og huske på, hvad man kom for! Messen byder på enorme mængder af messestande, hvor haverelaterede virksomheder viser deres produkter. Og "haverelateret" skal forstås i bred forstand. Der var alt fra havearkitekter, skulptører, havemøbelfirmaer til gallerier med blomsterbilleder.
F.eks. kunne man se store snegle (billedet) som forslag til haveskulpturer. Tjah...de fleste af os har nok at gøre med at fjerne snegle i haven og har ikke brug for flere - slet ikke i mareridsstørrelse....

Derudover kunne man vælge at besøge den enorme pavillon med udstillere af planter; her kunne man se planteskolernes nyeste planter og i øvrigt blot opleve de kreative messestande.

Udstillingshaverne
Men messens store trækplaster er udstillingshaverne. Havedesignere kappes år efter år om at modtage prisen for bedste have. Udstillingshaverne er opdelt i fire kategorier: Show Gardens, Urban Gardens, Courtyard Gardens og Generation Gardens. Heraf er den mest prestigefyldte førstnævnte.
I år blev vinderen Andy Sturgeon med "Daily Telegraph Garden" (sponsoren). Haven bygger på kontrasten mellem rektangulære rustfarvede søjler og grønne organiske afdæmpede planter.

Min favorit var nu "The Cancer Research UK Garden" af Robert Myers: En rolig afdæmpet have, hvor det samlende element var en overdækning med en cirkulær åbning med kig til himlen. Samme cirkelform blev afspejlet i et tilsvarende bassin under åbningen.Rabarberkage - nu som have
Et andet sjovt indslag var en af courtyardhaverne: "Yorkshires Rhubarb Crumble and Custard Garden". Haven forestillede en dessert: Rhubarb Crumble. Sjovt, men det kan jo diskuteres, om det var kønt. Haven bragte under alle omstændigheder smilet frem og blev i øvrigt kåret som messens mest populære have blandt de besøgende.

Kommentarer

Populære indlæg