Min altan er mit drivhus

...men et sølle et af slagsen.
Jeg nåede at være den lykkelige ejer af et drivhus i 2 sæsoner før det blæste ned i en orkan. Rammerne var krøllet sammen, plasticruderne lå spredt ud over hele grunden. Jeg må nok erkende, at den indkøbte model var for billig...

Drømmen om et drivhus
Nu har jeg helt andre planer. For jeg drømmer stadig om et drivhus, men det bliver helt klart et kæmpestort trædrivhus, som jeg selv skal bygge. Der skal være tomater, agurker, meloner, vindruer, krydderurter....men inden jeg kommer for godt i gang med drømmene, skal jeg måske forholde mig til virkeligheden.

Den sølle virkelighed
Virkeligheden er lige nu, at jeg i fravær af et drivhus udnytter min altan til at dyrke tomater. Jeg har et par tomatplanter til at stå i nogle plantekasser, og det er ærlig talt begrænset, hvor stor glæde jeg har af tomaterne, som må nøjes med frilandstemperaturer, lidt vind og knap så meget sol som de kunne ønske sig.


Et lille bidrag til drømmen om selvforsyning
Så jeg er på ingen måde stolt af situationen. Det bliver ikke Den Selvforsynendes største succes! Men lidt succes er det nu alligevel. For selv om tomatplanterne var utrolig lang tid om at komme i gang, så er der lige nu en stor høst igang af gule cherrytomater. De andre planter - alm. mellemstore røde - har ikke befundet sig godt på altanen, men de gule cherrytomater giver et pænt udbytte, som vi lige nu glæder os over hver dag. Og helt ærligt: Der har så heller ikke været meget arbejde med dem. Så hvorfor ikke tage dette lille bidrag med til selvforsyningsdrømmen?

Kommentarer

  1. Jeg må jævnligt minde mig selv om at lægge mærke til det, som går godt i haven og ikke det, som ikke lige lykkes. Tænk at du har så mange dejlige modne tomater nu.Mit drivhus er stærkt på retur nu, og der er ikke mange tomater tilbage. Og nu kender du en god frilandssort.

    SvarSlet
  2. Tak for din gode og opmuntrende kommentar. Du har helt ret! Positiv tænkning er vigtig! Og du gule cherrytomater skal på banen igen næste år - på altan eller et andet sted.

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN