Kål? Ja tak, sagde dådyret.

Selv om det er 3-4 uger for tidligt, har jeg plantet kål i køkkenhaven.

Friske og sunde kålplanter før udplantning
For nogle uger siden såede jeg en mængde kålplanter. Det var helt sikkert også for tidligt, for kålplanter vokser meget hurtigt. Efter spiringen blev planterne sendt i eksil i min mors udestue. Her har de vokset sig enormt store. Udplantningen kunne derfor ikke vente længere. For en god ordens skyld skal jeg måske nævne, at jeg også forsøgte at lade nogle kålplanter vokse i min egen vindueskarm. Der er himmelvid forskel mellem "eksilplanterne" og dem herhjemme. De sidstnævnte er for miserable til at fortjene yderligere omtale. Lys, vand og temperatur skal mikses på den rette måde.

Den første nat i køkkenhaven: HAPS!
Tilbage til mine udplantede kålplanter. Allerede den første nat indgik 8-10 af planterne i dådyrenes aftensmad. Nej, hvor de synes, kål smager godt. Heldigvis havde udplantningen gjort de fleste kålplanter så slappe og trætte, at de spillede døde og dermed reddede livet. Samtidig havde dådyrfamilien trampet godt og grundigt rundt i den nysåede køkkenhave. Der er dybe spor overalt.

Brune og gule hegnspæle....
Selv om jeg grundlæggende er (njah...VAR) venlig stemt overfor dådyr og vildtfremmende initiativer, så blev jeg vred! Så vred, at jeg resolut spenderede mange penge i den nærmeste farmerbutik og indkøbte 50 meter hegn og de grimmeste hegnspæle, der er set i mandsminde. Her har jeg skrevet om skønhed, køkkenhave, farvekombinationer - og nu: Min skønne køkkenhave er indrammet på grimmeste vis. Når alt kommer til alt, så er det vigtigste for mig at bevare min køkkenhave.

Skulle man blive hegnspæle-designer?
Branchen skriger på fornyelse...
Hegnet er ret ustabilt, og måske opdager dådyrene, at de uden videre kan løbe gennem hegnet, hvis de vil....men i nat har der været stille. Ingen ubudne gæster.

Kommentarer

  1. Det er din køkkenhave,og dine afgrøder rådyrene må finde deres mad i naturen det er jo deres. Som bonderøven siger: Det ender jo bare med at blive dyrenes gård, og det er jo ikke meningen. Har selv haft snegle massakre i drivhuset de har ædt halvdelen af vores dahlier på en nat. Nu er de kommet på sneglespyd.
    Funktion først, æstetik to.
    Henrik

    SvarSlet
  2. Jeg er ikke i tvivl om hvad jeg ville vælge hvis jeg fik valget mellem indhegnet køkkenhave eller ingen køkkenhave!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN