FIND DIT HAVEGREJ HER:

Enorme rødkål tager pladsen op i køkkenhaven

Jeg plejer at købe små kålplanter i maj, men i år har jeg lykkes med at så dem selv. Dvs. jeg såede i potter og sendte de små planter i pleje hos min mor, som med sin udestue har den perfekte plantebørnehave. Mine vindueskarme skaber alt for lange og lyse planter.

Sorten rodynda slår alle!
Alle mine rødkål er i år Rodynda, som er en kompakt kål med ovale hoveder. Jeg glæder mig til at smage den. Nu kan jeg så tilføje, at det også er en meget pladskrævende og meget vækst-ivrig plante. Jeg har aldrig før haft så store og fine kål i min køkkenhave. Desuden ser det ud til, at sommerfuglelarverne ikke er særlig vilde efter den. Til gengæld er de meget glade for savoykålene lige nu:-(

Allerede nu begynder rødkålene at danne hoveder, så i princippet kan nogle af dem høstes nu. F.eks. til rødkålssalat. Jeg gør det dog ikke, for lige nu er der så mange andre afgrøder i køkkenhaven, som trænger til at blive spist. F.eks. bønner.

Bønnerne høstes
De meget lange Caruso-bønner.
I går høstede jeg (for anden gang) 2,5 kg. fra mine 5 meter Saxa-bønner. Også de meget lange carusobønner er klar til høst. I år har jeg kun grønne bønner. Jeg har i flere år også haft de gule voksbønner, men jeg synes alligevel bedre om smagen af de grønne. De virker mere sprøde og lækre - og i hvert fald 20 gange bedre end en omgang "haricot verts" fra supermarkedets frysedisk!

Kommentarer

 1. Uuh de ser fine ud dine rødkål og ligeledes bønnerne.
  Hvor stor er din køkkenhave? og kan du leve af den alene hvad angår frugt og grønt.
  Mvh Helle

  SvarSlet
 2. Hej Helle,
  Min køkkenhave er for lille. Den er tætpakket med afgrøder og er ca. 50 m2. Dertil kommer bærbuske, hindbærkrat og en fælles mark med naboerne, hvor vi bl.a. har kartofler og løg.
  Vi køber stort set ikke grøntsager fra juni til oktober. For at komme til at lagre lidt mere, skal jeg have en større køkkenhave, hvilket jeg håber snart kan lade sig gøre. Jeg har masser af jord, men det skal ryddes af store maskiner først.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg