Rarbarber, asparges og salat imellem stauder og roser.

Nu skulle man måske ud fra overskriften tro, at det her er et indlæg om, hvordan man med fordel kan plante grøntsager mellem stauderne, for hvem siger, at grøntsager skal stå i en køkkenhave?

Det er en trend, som jeg følger lige nu i disse uger, men planen er faktisk, at jeg skal tilbage til en funktionel køkkenhave. Lige nu er der gang i anlægget af min store køkkenhave/ potager, og derfor er der visse beboere, som lige nu er blevet genhuset i helt nye omgivelser. Rabarberne er midlertidigt placeret i staude/rosenbedet, side om side med asparges. Salaten (hurra - den er virkelig overvintret!) er placeret i mit gule/hvide bed ved pavillonen. Så lige nu er jeg ufrivilligt meget moderne.

Overvintrende salat

Men tilbage til salaten. Er det ikke lidt fantastisk, at salatplanterne har klaret frost og sne? Problemet er bare, at jeg ikke kan huske, om jeg såede bataviasalaten Maravilla de Verano eller hovedsalaten Quatre Saisons! (Et godt haveråd: Skriv altid ned, hvad du har sået, LIGE når du har sået....)

Når planterne er blevet lidt større, kan jeg se, om der er tale om hovedsalat eller den mere sprøde og grove bataviasalat. Godt nok er det skønt, at der er salat nu, men der kan jo ikke blive til meget mere end fyld til en enkelt sandwich. Så jeg tror, jeg lader planterne stå lidt endnu i det gule/hvide bed. Lige nu pynter det faktisk.

Kommentarer

 1. Jeg vil må sige at vi tilbage til gammeldags tid hvornår blomster og grønsager vokset i sammen bed :)

  SvarSlet
 2. Ja sådan går det ofte, gør det ikke?
  At fænomener fra gammel tid kommer igen?
  Lige nu er vi i vores kultur vendt mod det "autentiske", heriblandt havekulturen, hvor vi søger autentiske og gamle grøntsagssorter osv. Og så altså også at plante grøntsager og blomster mellem hinanden a la fransk potager.

  SvarSlet
 3. Ja, det er da helt fantastisk med salaten. Jeg vil også gerne høre, hvad det er for en sort?

  Rigtig god påske :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN