Min nye ven i køkkenhaven: Rullerenseren

Den nyindkøbte rullerenser
At blive den lykkelige ejer af en ny stor køkkenhave åbner op for nye udfordringer. Jorden i mine fire nye bede bliver forhåbentlig god en gang, men lige nu er der masser af rodukrudt og jorden er tung efter mange år som uopdyrket jord. Jeg ved godt, at køkkenhaven ikke kommer til at strutte af sundhed i år, for det tager noget tid at få jorden porøs og næringsrig. Men det må gå som det kan.

Rullerenser i stedet for gravning

Efter at have gravet mig igennem 1,5 bed med spaden og fjernet flere trillebøre skvalderkål og græsrødder, måtte jeg indse, at med den hast ville jeg ikke få sået de sidste frø inden Sct. Hans. Det er hårdt arbejde at grave en have, og jeg kunne ikke klare et bed om dagen. Det tog nærmere to dage. Jeg overvejede at købe en fræser, men det endte med at jeg investerede i en "rullerenser". Den kan ikke rense i dybden som en fræser, men til gengæld kan den bruges mellem rækkerne af grøntsager.

To dages gravning = 1 times rullerensning

Det nykultiverede bed, klaret på en time med rullerenser.
Bagerst ses endnu et bed, som endnu ikke er blevet
kørt igennem med rullerenseren.
Nu har jeg prøvekørt min rullerenser i et af de fire bede. Det tog mig godt en time at kultivere et bed to gange. Jeg kommer ikke i dybden som ved gravning. Rullerenseren kultiverer måske i 10 cms dybde. Jeg fjerner det rodukrudt, der kommer frem og nyder i øvrigt at klare et bed så hurtigt. Nu bliver det spændende at se, om kultiveringen er tilstrækkelig - eller om der overhovedet er synlig forskel på de to forberedelsesmetoder.

Rullerenseren kan købes hos ukrudtshajen.dk. Skærene på kultivatoren kan indstilles i bredden, sådan at jeg også kan bruge den imellem de små planter, når der skal luges mellem rækkerne. Det kommer til at spare mig virkelig meget tid. I morgen klarer jeg det sidste bed.

Kommentarer

 1. Smart. Er det mon det man kaldte en rad-renser i gamle dage?

  SvarSlet
 2. Det ser praktisk og smart ud, på den måde får man nemmere lige grov "luget" bedet, jeg er spændt på hvordan de virker for dig henover sæsonen.
  Henrik

  SvarSlet
 3. hvor har du erhvervet dig sådan en rullerenser/radrenser??

  SvarSlet
 4. Jeg fandt den i sin tid på "ukrudtshajen.dk".

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN