En smag af lakrids

Fennikel Doux de Florence
Det er en sær fornemmelse at tage en bid af en frisk fennikel. Man har en vis forventning til en rå grøntsag. En frisk, "grøn" smag, som måske er lidt á la gulerod, persille, løg...Ja grøntsagssmag har en bred vifte af mulige definitioner. En smag af lakrids forventer man dog næppe. Men sådan er fennikel.

Den besynderlige grøntsag har sin egen skønhed. Blot dens måde at vokse på har en særhed og ynde, som ikke mange andre af grøntsagerne i køkkenhaven kan præstere. Den ligner dild i toppen, men dens flade, kurvede krop er helt sin egen.

Sået på friland

Det er første gang, jeg har fennikel i min køkkenhave, men næppe den sidste. Jeg har sået frø fra sorten "Doux de Florence" på friland i april, og de spirede hurtigt frem og har vokset fint siden. De største af dem begynder så småt at være klar til høst nu. Så nu skal vi finde nogle retter til middagsbordet, der kræver fennikel. Uhm...jeg glæder mig til at smage.

På billedet kan man se, hvordan fennikel begynder
at antage den karakteristiske flade, kurvede krop.

Kommentarer

 1. Hej Janne,
  Jeg har også fennikel i min køkkenhave for første gang, og de gror som om de var betalt for det. Jeg har tænkt mig at jeg i morgen skal lave følgende opskrift med fennikel http://kodfrifredag.wordpress.com/2012/07/12/fennikel-m-spicy-quinoafyld/

  Måske kan du også bruge den.

  SvarSlet
 2. Uhm, det ser lækkert ud. Tak for tippet.

  SvarSlet
 3. Hvor ser de flotte ud!! Jeg elsker fennikel men har aldrig haft den store succes med at dyrke dem desværre. På min blog ligger en rigtig skønt opskrift på kylling i grønt - den kan anbefales: http://www.metteshave.dk/2011/03/16/kylling-i-groent/

  SvarSlet
 4. Hvis det var mig, der havde adgang til dugfriske fennikel, ville jeg lave råkostsalat - papirtynde skiver på tværs af knolden, som trækker en times tid i køleskabet i citron-olivenoliemarinade med drys af topen.
  Uhm!
  Jytte Due
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN