Sidste del af sagaen om knoldselleri

...i hvert fald for i år.

Knoldselleri Monarch. Beklager billedkvaliteten.
Her på bloggen har jeg tidligere skrevet om mine forsøg med knoldselleri. I år var første gang, at jeg såede og dyrkede dette vidunder af en rodfrugt. I foråret såede jeg ganske mange af de ultrasmå frø. Der kom virkelig mange fine planter ud af det. I min køkkenhave nøjedes jeg med at plante et par rækker og resten fik min mor.

Fine planter

I løbet af sæsonen har det set rigtig godt ud med knoldselleri. Jeg har set store, fine grønne toppe og det øverste af knolden har været synlig. "Fint!", har jeg tænkt. Jeg har set for mig, hvordan vi gennem hele vinteren bare ville kunne forsyne os af denne gode, mættende knold. Nu begynder I måske at ane, at alt ikke gik helt sådan?

Knold uden knolde

Det viste sig, at knoldsellerien har bedraget mig. Da jeg først gav mig til at høste knoldene, viste det sig, at der praktisk taget ikke var nogen knold. Under jorden stikker kun et virvar af rødder, men stort set ingen knold. Det viser sig nu, at jeg har plantet for dybt. Se havenyts udmærkede artikel. Knoldselleri skal under ingen omstændigheder plantes dybere ved udplantning. Så lærte jeg det.

Min mor (kvinden som også har fremavlet et 7 kg. tungt hvidkål denne sæson) har derimod gjort det korrekt. I hvert fald har hun fra de samme frø: Knoldselleri Monarch fået gode og fine knolde. Se billedet.


Kommentarer

  1. Man kan altid se i løbet af sommeren om der er store rødder, fordi de stikker op over jorden.

    SvarSlet
  2. Imponerende knolselleri din mor har høstet. Mine knoldselleri har været middelgode, men med så knudrede knolde, at der ikke er blevet meget tilbage, når vi har skåret dem rene. Tilmed er de den sidste tid åbenbart frosset i jorden - der har nok været mere barfrost end jeg har været opmærksom på. Vi sværmer også for selvforsyningstanken og det er spændende og udfordrende at forsøge sig.
    Hilsen Lisa

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN