Fyldt op med inspiration fra England

Jeg er netop kommet hjem fra familieferie i England/Skotland. Hele familien var afsted på biltur gennem Storbritannien. Selvom det ikke var en haveferie, så skulle der jo holdes pauser undervejs - og hvorfor ikke standse ved en have frem for en rasteplads? Argumentationen blev købt af ungerne, så jeg fik lejlighed til at se 3 haver undervejs. Der er SÅ mange billeder at vise, at bloggen ikke er egnet, men hvis man gerne vil se billeder fra haverne, kan de findes på Pinterest:

1. Wisley Garden
2. Levens Hall Garden
3. Drummond Castle Garden (Skotland)

Der er så meget at fortælle om de tre haver, så denne gang skal det kun handle om Levens Hall Garden.

Levens Hall Garden
Levens er verdens mest berømte eksempel på en topiary garden (siger de selv). Gammel er den også. Flere hundrede år har disse formklippede skønheder på bagen. Hvor var det fantastisk! Det var helt tilfældigt, at det blev denne have, vi valgte at stoppe ved - og heldigvis for det! Jeg kan varmt anbefale et besøg og viser et par billeder der fra her. De formklippede skønheder var dog ikke det eneste Levens Hall kunne prale med. I det hele taget var det fascinerende at gå igennem flere hundrede år gamle hække, se de smukke staudebede og nyde det velgennemtænkte design.

Ha-ha!
Også havens "ha-ha" var interessant. En ha-ha er et udsynssted til naturen omkring haven, som er udformet som en brat skrænt fra haven og ned til de omkringliggende marker. Det betyder, at man uhindret kan kigge ud, uden at dyrene kan komme ind. Levens Hall har metervis af hække, som lukker af for udsyn, undtagen ved havens ha-ha. Jeg tror, jeg ønsker mig en dådyrs ha-ha:-)

Blomsterkummen er fokuspunktet for den akse, som går fra centrum af
haven og ud i det uendelige. Bag kummen ses den afgrund, som
kaldes for en ha-ha. Dyrene kan ikke komme ind - haveejerne kan se ud i
det omkringliggende landskab.

Flere billeder kan ses på Facebook

Kommentarer

  1. Fine billeder fra en flot have - jeg tror også jeg vil have mig en ha ha :) for rådyrene.

    SvarSlet
  2. Der er mange bloggere, der har været i England i år, inklusive mig :) Dejligt at du fik lokket familien til at holde pauser i haver, så du kunne nyde noget af det, englænderne er så eminente til, nemlig at skabe spændende haver.

    SvarSlet
  3. Spændende og inspirerende billeder fra England- Jeg er vild med alle deres stenmure.

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN