FIND DIT HAVEGREJ HER:

Min køkkenhave er skøn

For mig er der (mindst) to gode grunde til at have køkkenhave:

 • Vi har adgang til friske og gode råvarer
 • Køkkenhaven er et smukt indslag i min have
Min nuværende køkkenhave er stadig ny, og jorden er slet ikke optimal endnu. Så kombinationen af tørke, sandjord og manglende struktur og næring i jorden gør, at nogle af grøntsagerne har lidt svært ved at klare sig. Men vi får grøntsager nok. Salat, squash, kål og bønner ser udmærket ud - og smager godt.

Skønheden har det fint

Det andet formål med min køkkenhave: Skønheden, har det derimod fint. Lige nu er køkkenhaven supersmuk med morgenfruerne, guldvalmuerne, de blomstrende fennikel og de velvoksne planter. Jeg nyder synet hver eneste dag.

Vanding i tørken

Her i varmen har det været nødvendigt at vande. Det bliver ikke gjort i tilstrækkelig grad, men nok til, at de stakkels planter kan leve. Her er virkelig tørt. Så jeg krydser fingre for, at der kommer regn her i eftermiddag. Indtil videre er der varmt og gråt.

Billeder fra køkkenhaven netop nu:Kommentarer

 1. Hej Jannie.Dejlige billeder fra jeres Englandstur.Har også rejst rundt i Skotland.......utroligt smukt land.Har selv lige været i London og Hampton Court Flower Show.Har lavet to indlæg hvis du er interesseret i at se nogle dejlige billeder.Rigtig god dag Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 2. Din køkkenhave er lækker i dobbelt forstand. Her er larverne vilde med vores sprøde spidskål - ærgerligt.

  SvarSlet
 3. Hej igen.Fik vist byttet lidt rundt på mine kommentar.
  Men din køkkenhave ser da bare rigtig dejlig ud.....skønt at kunne gå ud og forsyne sig men dejlige grøntsager.Hilsen Jette

  SvarSlet
 4. Ja det er en skøn køkkenhave du har! Jeg elsker også min, der nu bugner både af blomster og grønsager. Det godt ud med jernkanterne omkring bedene. Hvor høje/brede er de, og hvor har du fået dem fra? mange hilsner fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 5. @Marie: Det er altid træls at se de smukke planter blive ædt! Hos mig nyder kålsommerfuglens larver også godt af kålene. Især de sene savoykål er angrebet lige nu. Jeg tester dog forskellige kålsorter for at finde dem, som har en sen tilvækst, der så at sige venter med at sætte hoveder til larvesæsonen er ovre. Så klarer de sig.
  @Karin: Mine stålkanter er ca. 10 cm høje, men stikker også 5 cm. ned i jorden, hvor de er støbt fast i noget vejrbestandigt beton. Stålet er 3mm tykt. Se mere om hvordan jeg har lavet det på et tidligere blogindlæg i april 2012. Du finder det her:
  http://tornvig.blogspot.dk/2012/04/stalkanterne-er-pa-plads.html

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg