Efter regn kommer....UKRUDT!

Efter et meget tørt tidligt forår, har vi i de seneste par uger fået masser af regn. Og som enhver haveejer ved; efter regn kommer der sol - men også ukrudt. I køkkenhaven spirer rækkerne med grøntsags- og blomsterfrø om kap med ukrudtet. Derfor har jeg travlt i disse dage med at identificere mine grøntsagsrækker og hakke ukrudtet op.
Det kan være svært at finde rækkerne i køkkenhaven. Frem med brillerne!

Årets vigtigste lugning
Jeg vil tro, at denne første lugning er årets vigtigste. Hvis man får fjernet ukrudtet nu, kommer planterne godt fra start, og næste gang der skal luges, tager man ikke fejl af, hvad der skal blive - og hvad der skal ud.

Hvis man er over fyrre og nærmer sig læsebrille-stadiet, så indebærer denne første lugning, at man nogle gange må ned på knæ og lede med snuden i jorden efter de små spirer. Især når man som jeg ikke har lige rækker, men kun kurver. Når de små gulerodsspirer er identificeret kan man hakke ukrudtet imellem rækkerne op. Næste skridt er at finde de finmotoriske evner frem og luge i rækken, men det venter jeg lidt tid med. De små spirer er for små og skrøbelige til at jeg kan pille imellem dem.

Kommentarer

 1. Hej! Et tip jeg lige har fået for at skelne sårækkerne fra ukrudtet, er at drysse en lille smule sand over sårækken, når man er færdig med at så. Så kan man stadig se hvor rækken er, når ukrudtet pibler frem :-) Hilsen Sarah

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sarah,
   Tak for tippet. Simpelt og smart. Det vil jeg huske næste gang. Det kan jo lette mit detektivarbejde:-)

   Slet
 2. Et andet tip er at så radiser meget tyndt sammen med de lidt mere langsomt spirende grønsager/blomster. Radiser kommer lynhurtigt og rækken kan identificeres.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig et godt tip, som jeg selv videregiver til andre ind i mellem. I år glemte jeg bare lige at få radisefrøene med i lommen, da jeg skulle så. Dovenskaben/glemsomheden betaler sig ikke, kan jeg fortælle. Det er hurtigere at hente radisefrø end at lægge på knæ og lege detektiv:-)

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN