FIND DIT HAVEGREJ HER:

Er der mon kartofler til Grundlovsdag?

Ligesom hækken skal klippes inden Sct. Hans, skal de første nye kartofler serveres til Grundlovsdag. Så i aftes måtte jeg ud at lette lidt på kartoffeltoppene for at se, om jeg for en enkelt gangs skyld kunne stå for dette pres, som een eller anden emsig og meget dygtig kartoffelavler har fundet på:-)

Det korte svar på dette spørgsmål er: Nej.

Det længere svar er: Jo, jeg kan godt servere nye kartofler i aften, men så kommer jeg til at rydde rækken.
Kartoflerne er ikke helt klar endnu. Blå Congo blev sat allerførst og overdækket med plastic omkring første april. Sorten Elfe blev sat samme tid - men uden plastic. Det sjove er, at Elfe har overhalet Congo. Planterne er større og ser mere sunde ud.
Elfe er tættest på at kunne udgøre en aftensmad til Grundlovsmiddagen.

Blå congo er virkelig blå (lilla) - og den er slet ikke klar til høst endnu. Jeg har heller
ikke fundet ud af, hvordan man egentlig bruger det blå guld.

Jeg har i alt sat fem sorter: Congo, Elfe, Belana, Raja og Estima - (alle fra Kridtvejens Planter). Jeg er meget spændt på at følge de fem sorter. Men de tre sidste er sat ca. 14 dage senere og er slet ikke klar til høst endnu.

Kommentarer

 1. Min far var altid stolt når han kunne servere nye kartofler Sct.. Hans aften, men det var muligvis fordi der skulle mad til 7 at han havde midsommer som mål.
  Mon dine kan nå det uden at du skal rydde rækken? Jeg kender slet ikke til de sorter du har har kun hørt om Estima. Spændende hvordan de blå skal anvendes og om de smager godt:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth, jeg kan godt forstå, din far var stolt af at kunne servere hjemmeavlede kartofler for syv. Det er en præstation, som bør hyldes uanset, om det er til Grundlovsdag eller Skt. Hans. Sidstnævnte "mål" er nok også mere passende. Fra nu af bør den dato gælde som mål her hos mig:-)

   Slet
 2. ...blå congo gør sig virkelig godt som salatkartoffel i sådan en sennep/kapers/olie & eddike dressing, evt med rucola og agurk og sådan noget...det er bedste måde jeg har prøvet endnu :)
  hilsner fra Sanne der har læst med længe men vist aldrig kommenteret før..

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sanne, Tak fordi du har læst med længe:-) Det glæder mig rigtig meget. Det glæder mig også, at jeg nu har et eller andet at gå efter i forhold til den blå congo-kartoffel. Jeg har tænkt, at man kunne lave blå kartoffelchips - men det er ikke så godt med de nye kartofler - men måske til efteråret. Det lyder lækkert med din opskrift. Den skal prøves. Tak!

   Slet
 3. Fin hvis du kan servere nye kartofler Sct.. Hans aften af egen avl.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god pinse.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg