Når alting springer ud...

...er der en særlig energi og glæde ved alting. I disse dage er det som om naturen ikke længere kan holde det tilbage. Knopper brister, farverne vælder frem og bladene ruller sig ud. I de sidste par uger har forsythiaen advaret os med sin skriggule plakatfarve om, at det snart sker. Om man kan lide den eller ej er underordnet. Man vågner af sin vinterdvale, når den kulør bliver synlig i alle hjørner af Danmark.

Og nu får vi allesammen travlt. "Allesammen" som i alle havefolk... Der skal sås, der skal graves, der skal flyttes, der skal anlægges, der skal vandes, gødes, hakkes og friseres. Sikke en sommer, det bliver!
Vejret er dog lunefuldt. Den ene dag sveder man i gummistøvlerne og slænger jakken fra sig efter to minutters arbejde med hakken. Den næste dag må man i regn og rusk og temperaturer et nyk over frysepunktet kæmpe sig ud i drivhuset for at vande spirerne. Lige den dag lokker haven ikke så meget. Langsomt nærmer vi os det stabilt lune temperaturniveau, hvor vi betror naturen de sarteste planter. Krukker plantes til,  tomatplanterne forlader vindueskarmen og vi vover at så bønner.Trods travlheden må man ikke snyde sig selv for at gå på vandring hver dag i haven for at se på hver eneste lille forandring: nu er bøgehækkens blade kommet så langt, hostaernes spidse spyd så langt, lungeurten blomstrer, græsset vokser, mirabellen lyser og tulipanerne blomstrer lige om lidt.

"Hold øje, for om lidt er showet slut." Sådan belærer foråret os om livets gang med sin magiske forestilling  år efter år. Det er så simpelt og dog så fantastisk. Jeg nyder hvert et sekund.
Kommentarer

 1. Det gør jeg også Janne, det er så fantastisk at gå rundt i haven og følge hver en spire enten det er ukrudt eller det er trillium, træpæoner eller purløg. Tak for din måde at vise og beskrive haven på. Forårs hilsen fra en anden haveelsker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla. Det går så hurtigt lige nu, at man burde tage en stol frem og sidde og se på døgnet rundt. Og der er helt sikkert masser at nyde i din fantastiske have.

   Slet
 2. Du har helt ret der er så meget at nyde nu her i foråret.
  Det er så skønt at være vidne til.
  God weekend til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lonni,
   God forårsweekend til dig.

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN