Kokkemad fra køkkenhaven

Jeg har haft fint besøg af kokken Mikael Kopp Christensen i min have. Jeg bad Mikael give mig et par tips til at anvende grøntsagerne på nye måder. Nogle af mine "problemgrøntsager" er bl.a. glaskål og fennikel. Det jeg lærte var: Ved at lægge tynde skiver af grøntsager i vand, bliver de sprøde og lækre, og blomster er både smukke og velsmagende. Jeg har haft fint besøg af kokken Mikael Kopp Christensen i min have. Jeg bad Mikael give mig et par tips til at anvende grøntsagerne på nye måder. Nogle af mine "problemgrøntsager" er bl.a. glaskål og fennikel. Det jeg lærte var: Ved at lægge tynde skiver af grøntsager i vand, bliver de sprøde og lækre, og blomster er både smukke og velsmagende.
Her er den ret, som Mikael tryllede frem:
I en lille salatbåd, der gynger...

"I en lille båd der gynger", eller "Laks i salat med glaskål og blomster" • 1 fennikel
 • 1 glaskål
 • Røget laks
 • Spæde salatblade - helst bådformede
 • Olivenolie
 • Eddike med smag


 • Jeg har haft fint besøg af kokken Mikael Kopp Christensen i min have. Jeg bad Mikael give mig et par tips til at anvende grøntsagerne på nye måder. Nogle af mine "problemgrøntsager" er bl.a. glaskål og fennikel. Det jeg lærte var: Ved at lægge tynde skiver af grøntsager i vand, bliver de sprøde og lækre, og blomster er både smukke og velsmagende.
 • Diverse spiselige blomster (tagetes, morgenfrue, kornblomst, løgblomster)


Fennikel og glaskål snittes ultratyndt med et mandolinjern. Begge dele lægges i iskoldt vand i nogle minutter. Fra blomsterhovederne plukkes kronbladene af, fennikeltoppen snittes og salatbladene skylles. Skær tynde skiver af laksen. Retten portionsanrettes med et salatblad eller to i bunden, herpå et par skiver glaskål, laks, fennikel, fennikeltop og pyntes med blomster. Herover dryppes lidt olie og eddike.
Retten er god som forret eller frokostret.

Hvis du vil se, hvordan Mikael gjorde, så se program 4, sæson 2 af Jannes Have på tv2nord.dk


Kommentarer

 1. Ultratynde skiver af rå fennikel på højkant og skiver af afskallede appelsiner på tværs arrangeret dekorativt på et fad og pyntet med nogle få ringe rødløg og sorte oliven smager også fortræffeligt, men det bør være de ægte sorte oliven, ikke dem som er kunstigt farvet, hvad de fleste desværre er. Denne opskrift stammer fra Lorenza Medicis bog 'Himmelske frugter'

  Velbekomme
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. P.S. Jeg glemte lige, at salaten skal overhældes med en klassisk olie-eddikemarinade, og at den vinder ved at stå en halv times tid ved rumtemperatur. Den skal ikke i køleskabet, da appelsinerne der vil smide alt for megen saft

  SvarSlet
 3. Tak for det, Jytte. Fennikel skåret på langs krøller fint sammen, når det bliver lagt i vand. Det glemte jeg at skrive, og det ser så fint ud. Dejligt, at så enkel tilberedt mad kan smage så dejligt.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN