Chili sætter sæsonen i gang.Chilisåningen er i gang: Frø, handsker, jord, potter, bakker.

I går morges lagde jeg mærke til, at fuglene gav lyd fra sig. Selv om vi lige er kommet ind i februar, så er vi ved at nærme os en ny havesæson. Som altid så vækker fuglefløjtene og de første forårsdufte haveglæden i mig. Jeg glæder mig til igen at skulle nyde forårets dufte, farver og gøremål i haven.

Det, som sætter min havesæson i gang, er at så chili. Sidste år havde jeg utrolig ringe held med det. Jeg fik sået i noget forkert jord - er min teori. I år forsøger jeg at gøre tingene efter bogen uden for meget freestyle...

Zinkbakken med potter sætter jeg godt ind under mit ophængte skab i badeværelset. Lunt og mørkt.
Nu skal jeg bare huske, hvor de er....

3 slags chili

I år bliver der tre slags chili (om alt går vel): Gul aji habanero (lille aflang - mellemstærk), rød royal (lille mellemstærk) og gul habanero (stærk, krøllet). Alle frøene er hjemmetørret, så jeg er spændt på, om de kommer! De er alle blevet sået i priklejord, vandet og dækket til med plastic og herefter placeret på badeværelsesgulvet i mørke. Jeg sætter dem under mit ophængte skab - så er der naturligt mørkt og lunt. Zinkbakken er uundværlig. Jeg har købt mine hos zinkbakken.dk og jeg vil på det kraftigste anbefale dig at eje sådan nogle. Mine er flere år gamle og viser intet tegn på slid og tæring.

 Fire fastelavnsboller OG et drivhus, kun 20 kr.

Et lille genbrugsdrivhus

Nu er det jo fastelavnstid, så jeg tænkte, at jeg kunne genbruge emballagen, som jeg havde købt fastelavnsbollerne i. Det er jo et perfekt lille drivhus. Nu holder jeg øje med spirer - og håber på bedre succes end sidste år.

Kommentarer

 1. Nå, for Søren! Nu har jeg igen glemt, at det er på tide at så chili, så tak for tippet om at det er på tide at gå i gang.
  Blogspottet Livsnyderhaven havde for ikke så længe siden et indlæg om netop det, og jeg lagde mærke til, at frøene der bliver udsat for lys, ikke mørke, og at indehaveren har haft succes med det.

  Jeg følger med stor interesse din vedkommende og interessante blog og fjenshynsudsendelserne også. Kommer der flere af dem i år at glæde sig til?

  Med glædelig Fastelavnshilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte, Jeg er så glad for, at du følger med her på bloggen. Selv om jeg har haft denne blog i mange år efterhånden, så bliver jeg glad HVER GANG nogen kommenterer - eller læser med. Tak for det. Desværre ser det ikke ud til, at der bliver flere tv-udsendelser lige nu. Men man ved jo aldrig, hvad fremtiden bringer.

   Slet
 2. Skønt du også er i sving med chili. Det vælter op hos mig, det er så livsbekræftigende. Det kræver dog jeg behersker mig, da jeg ellers drukner i chilier... Jeg skal jo også have plads til tomater osv.
  Undervarme er det vigtigste - til de små chilifrø. Skønt at følge din blog.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria, ja det kender jeg godt. Det er så svært at aflive planter! Jeg tager imod bestillinger på mit arbejde og blandt familie og venner. Måske kan man også bytte lidt, så man får lidt forskelligt.

   Slet
 3. Hej! Smart med kagebakkerne, det burde fungere hvis du lufter lidt ud af og til. Jeg bliver helt nysgerrig efter hvilken jordblanding der svigtede dig sidste år?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten, jamen det var så dumt sidste år. Jeg kunne ikke finde så- og priklejord i butikkerne (det er for tidligt), så jeg satsede på pottemuld. Stor fejl! Det er alt for groft og har heller ikke den rigtige gødningstilsætning. Denne gang havde jeg købt så- og priklejord i efteråret.

   Slet
  2. ...og jeg glemte lige at sige: Jeg har lavet hul i kagebakken i bunden, så jeg kan undervande.

   Slet
 4. Ja det er vigtigt med det rigtige jord og jeg har også fundet ud af, at man aldrig kan få det her tidligt forår. Så jeg køber også rigeligt i efteråret.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg

BESØG ZINKBAKKEN