FIND DIT HAVEGREJ HER:

Fødslen kom før jeg ventede den...

Allerede ankommet: De nye og alt for lange chilispirer rækker ud efter lyset.
Årets første nye små er allerede ankommet! Jeg tog på forlænget weekend og havde slet ikke ventet nedkomsten så hurtigt. Det er naturligvis chiliplanter, jeg taler om..Da jeg kom hjem fra min weekend, var spirerne allerede alt for lange. Nu er de kommet ud i lyset og bliver forhåbentlig bremset lidt. Det tog kun en uge for de små frø at spire - undtagen min store, gule Habanero, som endnu ikke viser tegn på liv. Jeg har givet den mere tid i mørket.

Jeg har sået:
Chili Royal, lille rød og mellemstærk, spirer fint. Det er en ret lille plante, hvilket allerede kan ses. Spirerne er blevet knap så ranglede som på Aji Habanero.

Aji Habanero - gul, mellemstærk chili. Spirer rigtig fint, men vil meget gerne blive ranglet. Planten er ca. 75-100 cm som fuldvoksen.

Gul Habanero - den krøllede, meget stærke chili. Spirer endnu ikke....

Peberfrugt Yolo Wonder - giver fine, store røde peberfrugter.


Egne frø

Alle frø er af egen produktion. Når jeg sår, bliver jeg altid ramt af tvivl: Vil der virkelig komme noget levende ud af disse tørre frø? Mon jeg har ødelagt dem? Har de ligget for varmt, for koldt, for tørt, for vådt? Derfor er det også HVER GANG et lille mirakel, når de spirer. Selv om jeg burde have rutinen i det her, så kan jeg ikke lade være med at blive fascineret af processen fra frø til spire. Det er så livsbekræftende og forunderligt!

Kommentarer

 1. Ja det er spændende når det begynder at spire og man bliver tit overrasket over hvor hurtigt det går med nogle ting.

  SvarSlet
 2. Tillykke med alle de nyfødt og alt godt i sæsonen! Jeg hverken sår eller for den sags skyld spiser ret meget chilli. Et halvt års ophold i Sydindien har taget toppen af min begejstring for chilli, men jeg genkender glæden over spirer og grokraft! Og den må være endnu større på denne tid af året, hvor foråret kun antydningsvis har været på vej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så sandt! Så hvad som helst, og glæden er den samme.

   Slet
 3. Hei! Denne blogen har jeg ikke besøkt før! Det er alltid kjekt når frøene begynner å spire. Jeg har sådd to sorter paprika og en sort chili. Har mitt første år som drivhusdyrker, så jeg må prøve meg litt fram. Nå har mine begynt å vise de egentlige bladene, så foreløpig ser det bra ut! Jeg besøker deg gjerne igjen! Hilsen Anne-Kristin i Bergen (www.lykkeligihagen.blogspot.no)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg