FIND DIT HAVEGREJ HER:

GENBRUG: Sådan bruger du toiletruller som spirepotter

GENBRUG: Man kan sagtens bruge halve toiletrør til forspiringen. (foto fra 2015)
Det er ikke nødvendigt at investere i tørvepotter og små spirebakker, hvis du vil så dine egne tomater, agurker, chilier og andre planter. Jeg bruger gerne emballagebakker fra tomater, druer osv eller som her: Halve toiletrullerør - og det virker fint.


Sådan gør man:
1. Sav toiletrullerørene over i to. Så har du to små potter uden bund.
2. Sæt rørene i en bakke. F.eks. zinkbakke eller anden vandingsbakke. Fyld rørene med jord.
3. Så 2-3 frø i hver potte.
4. Vand ved at hælde vand i bakken og ikke i potterne. Så kan potterne/planterne selv suge det vand op, de har brug for.

Denne metode virker fint - også selv om der ikke er bund i disse potter. Jeg har set eksempler, hvor man i stedet for at halvere rørene skærer slidser i halvdelen af røret og bukker dem op som bund. Det synes jeg ikke fungerer, da rørene kommer til at stå meget ustabilt.

Jeg bruger de bundløse rør uden problemer. Man skal blot prikle planterne om, inden de vokser fast til underlaget. (men det når de heller ikke)
Eneste ulempe er, at paprørene har en tendens til at mugne. De er derfor ikke velegnede til at have planter i særlig længe.

Selvopløselige potter
En anden mulighed er at bruge selvopløselige potter støbt af restprodukter fra fødevareindustrien. De går dog ikke bare lige umiddelbart i opløsning, men man kan uden videre sætte potten ud i køkkenhaven og så forsvinder den af sig selv med tiden.
Her ses selvopløselige plastpotter, lavet af restprodukt (olie) fra fødevareindustrien. De lugter lidt af fisk...men fungerer udmærket.

Kommentarer

  1. Hej Janne
    Hvor køber du de selvopløselige plastrestepotter?
    Mvh Grethe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg