FIND DIT HAVEGREJ HER:

Endelig kom der nye beboere i hønsehuset

Hønsehuset har været lang tid undervejs. Et helt år faktisk. Som mange andre af mine projekter, har også dette været længerevarende. Men nu står det her.

Nogle dage af sommerferien gik med at bygge hønsegård, (afbrudt af RIGTIG mange regnbyger....)og hønsene har nu både et fint hus og en fin gård at færdes i. Der mangler stadig et par detaljer, men huset er stort set blevet som oprindeligt planlagt.

Sådan forestillede jeg mig hønsehuset. Det er blevet nogenlunde som planlagt.Hønsehuset er placeret i et hjørne af haven under mirabelletræerne. Her får hønsene et fint liv.


Hønsegården

Hegnet er 180 cm. højt. Nederst er der volierenet - og øverst hønsenet. Volierenet for at holde smådyr/gnavere ude - og evt. kyllinger inde. Hønsegården rummer flere mirabelletræer, som samtidig er et naturligt tag over hønsegården, som forhåbentligt gør det svært for rovfuglene at snappe høns og kyllinger.

Jeg har gravet en rende hele vejen rundt om gården, så nettet kan komme et lille stykke ned i jorden. Dels for at holde nettet godt fast langs jorden, dels for at gøre livet besværligt for en gravende ræv.

Hønsehuset er placeret sådan, at "æggebakken" er tilgængelig fra ydersiden af hønsegården. Idéen er, at man kan hente æg uden at gå ind i hønsegården.

En hjemmeflikket låge er sat i ved siden af huset, så man kan gå ind med foder osv.

Sussex og skovhøns

I weekenden flyttede et lille hønsehold så ind: En hane og tre høns. Hanen og to af hønsene er af racen New Sussex, og den sidste høne er en Norsk Skovhøne. De har det godt og er faldet godt til i hønsehuset. Den første aften var det nødvendigt at sætte lys ind i huset, for at lokke dem ind, men siden da har de fundet ind i huset af sig selv i løbet af aftenen.

Hvad skal jeg med høns?

Hønsene er et naturligt indslag i haven. De er nyttige, fordi de giver mig gødning og æg. Derudover er de hyggelige at se på. Jeg er egentlig indstillet på, at de kan gå frit omkring på et tidspunkt, men med så stor en hønsegård, er der ikke rigtig nogen grund til det. Vi får se, hvordan det udvikler sig.

Vil du læse mere om hønsehusets tilblivelse? Så læs mit tidligere blogindlæg:
http://tornvig.blogspot.dk/2015/11/sa-blev-hnsehuset-frdigt.htmlTre høns og en hane ankommer og er klar til at flytte ind.

Kommentarer

 1. Sikke et fint hus! Så det til din åbne have, men nu med gården er det jo et rigtigt hønsehjem/fabrik :-)
  Hilsen Henrik

  SvarSlet
 2. Tak Henrik. Ja, nu mangler kun noget sjov og ballade - som f.eks. en vejrhane, et husnummer, bemaling og hvad jeg nu ellers finder på.

  SvarSlet
 3. Tillykke med hønsene. Det er fantastisk at have høns i haven. Huset og gården er rigtig flot, jeg er imponeret! Når først de er faldet til begynder de at give æg og så bliver det for alvor sjovt.

  Hilsen Maria - med 3 dværg orpington høns

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria, jeg glæder mig til æggene og omeletterne...

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg