FIND DIT HAVEGREJ HER:

Det fine hvide bed

Jeg er ikke så trænet i at sammensætte mange forskellige farver i mine bede. Derfor holder jeg mig til det simple, hvilket betyder 1 eller 2 farver i samme bed. For et par år siden oprettede jeg et nyt lille bed ved pavillonen: Det hvide bed. Måske har jeg plantet lidt tæt, for i år klemmer planterne sig noget sammen.

Bedet står smukt hvidt nu, men endnu er jeg ikke blevet så dygtig, at jeg kan fremvise et hvidt bed hele sæsonen. Jeg skal have skaffet nogle planter, som leverer hvide blomster tidligt på sæsonen. Lidt senere på efteråret må jeg have gravet nogle løgvækster ned, der kan lyse op til foråret.

Sådan ser der ud nu:
Det hvide bed ved pavillonen. Det gule bed ses i baggrunden.

Et nyt bed er på vej her i haven. Det er første etape af et MEGET stort bed. Det nye bed får forskellige farveafsnit, adskilt af takshække. Første etape kommer til at rumme blå/lilla + pink. Jeg er begyndt at plante til med stauder og buske, men der er lang vej endnu. Om et par år bliver det godt:-)


Kommentarer

 1. hej Janne

  Det ser da godt ud dit hvide bed - med hvidt er det svært at gå galt;)

  Og dit nye bed ser lovende ud, fantastiskt med så meget plads!

  En dejlig søndag herfra

  SvarSlet
 2. Mit "hvide hjørne" ligner dit hvide bed og de er da skønne de plohx. Jeg har taget side/rodskud og plantet flere steder i haven og lavet stiklinger med succes.
  Når det gælder hvilke hvide man skal vælge, så er det jo en god ide at surfe lidt haveblogs under den ønskede måned og se hvad de andre har som kunne passe ind.
  Geranium Phaeum hvid er tidlig og nem. Geranium Sylvaticum er jeg helt vild med. Anemone Sylvestris....hvid jacobstige...natviol ...hvid judapenge ...jeg kan da blive ved :o)

  SvarSlet
 3. Hvordan kunne jeg dog glemme at anbefale de nemme skønne hvide iris sibirica

  SvarSlet
 4. Tak Berit for de fine anbefalinger. Dem vil jeg tage med i betragtning, når der snart skal justeres i bedet.

  Og ja - Karsten - jeg har masser af plads, og det er der faktisk flere, der har kommenteret, når jeg viser mine billeder fra haven. Selv har jeg aldrig tænkt på det som et plus. Man kan ikke altid se skoven for bare træer, som bekendt:-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg