tirsdag den 30. april 2013

SÅ er vi klar til køkkenhaven!

Der var ikke meget hjælp at hente i vejret, men
krukkerne lyste lidt op til weekendens familiefest.
Selv om der har været stille fra min side her på bloggen i den seneste tid, så er der alligevel sket en del i haven. Vi har haft nonfirmation her i weekenden, og haven skulle selvfølgelig tage sig så godt ud som muligt. Vejret var ikke helt med os, men der nåede da at komme en antydning af grønt over græsplænen. En klipning er ikke aktuel endnu. Tulipanerne står i knop, men endnu ingen blomstring. Så der var ikke meget at vise frem på benstrækningsturen/havevandringen efter middagen. 

Klar til sæsonen!

Men bortset fra det, så er haven ryddelig og klar til en ny sæson. Bedene er luget og kantet, køkkenhaven er blevet fræset igennem. Det er første gang, det er sket maskinelt. Jeg plejer at grave køkkenhaven igennem med en spade, men eftersom køkkenhaven er blevet meget større, så er jeg nødt til at få hjælp fra maskiner. Og det er ærlig talt en dejlig fornemmelse.

Så her i weekenden bliver det tid til at så. Det er lidt senere, end jeg plejer, men mon ikke det går. Jeg glæder mig! Planen er klar.

tirsdag den 9. april 2013

Solskin og små forsigtige forårstegn

Jeg har da sjældent været så forårsdeprimeret som i år. Skønt der her i Nordjylland har været klart vejr og smukt solskinsvejr i mange dage, så er havearbejdet ikke kommet igang endnu. Jorden er stadig kold og frosset på skyggefulde steder, og der er absolut intet grønt i syne i min have. (kun de få stedsegrønne, jeg gudskelov har) Aldrig har jeg set så vissen og trist en græsplæne. Selv grøftekanter og marker er gule og brune. Vi mangler VAND og VARME!

Kan græsset blive grønt på 18 dage?

Her i huset skal vi fejre vores søn med nonfirmation d. 27. april. Jeg er ikke en af dem, som ligger søvnløs af stress over alt det, der skal gøres. Vi når det, vi når. Men jeg vil alligevel gerne have, at græsset kunne være grønt, og at enkelte tulipaner kunne lyse lidt op på dagen. Lige nu synes jeg prognosen er ret dårlig... Jeg har gødet græsplænen og inspicerer den dagligt. Mosset plejer at være grønt - men det er nu blevet gult, hvilket normalt er gode tegn. Men kønt er det ikke.

Hurra - et lille forårstegn!

Tulipaner er på vej. Mon de når det?

Jeg har dog detekteret, at de tulipanløg, jeg satte ved indkørslen i efteråret er på vej op. Så lidt sker der heldigvis. Så må der tilføres lidt farver i form af stedmoderblomster og andre sommerblomster i krukkerne.

torsdag den 4. april 2013

Et glas kan gå itu(sind stykker)

150 genbrugsglas
Billedet her viser 150 gamle drivhusglas, som i påsken blev fragtet fra et gammelt industridrivhus til min matrikel. Det var en lang og besværlig rejse - og undervejs mistede vi 80 glas. 

Jeg havde fået fat i en chauffør (min bror), en varevogn og en stor trailer, der kan bære 2,5 tons. Det er nemlig, hvad man skal bruge, når man skal fragte 230 drivhusglas, der hver især måler 80x90 cm. og er 4 mm tykke. De er MEGET tunge. Før vi tog afsted, satte vi nogle støtter på nogle paller, så glassene kunne stå op mod hinanden. Glassene skal nemlig stå op under transporten for at have en chance for at klare den.

Væltede glas

Derefter tog vi afsted og læssede glassene et efter et og fik fyldt to paller. Vi pakkede hele baduljen ind,  strammede med stropper osv. og kørte afsted. Men efter ganske få kilometer var glassene ligeså stillet væltet mod den ene side. Vores pallestøtter var ikke stærke nok. Har jeg sagt, at 230 glas er meget tunge? 

Ca. 80 glas var smadrede, men heldigvis var der ikke kommet glas på kørebanen. Men humøret var liiige under frysepunktet et øjeblik, må jeg indrømme. Heldigvis fik vi forstærket en palle med de remedier vi havde med - og kunne derfor køre hjem med de resterende glas i god behold. Jeg er så glad for, at mange glas alligevel klarede det - og lidt træt af, at jeg nu skal afsted igen. Men det går nemmere anden gang, som man siger:-)