FIND DIT HAVEGREJ HER:

Forårsoprydning i haven

Der er endnu ikke meget grønt at kigge på her i min have, men fuglenes sang og det milde vejr fortæller mig, at det virkelig er forår nu. Endnu er det for tidligt til at så i køkkenhaven, og i det hele taget ser min have ret så trist ud. Det er næsten umuligt at forestille sig, at den mosinficerede græsplæne bliver vakt til live igen, og at stauderne virkelig endnu engang kan forvandle de triste bede til et farveorgie.
Men sådan går det. Jeg ved det. Det tager bare lige lidt tid endnu.

Hovedrengøring
Mens man går og venter på at bladene springer ud, og at naturen for alvor speeder op for det grønne, er det en god idé at lave en hovedrengøring i haven. Ikke at det så ofte sker her hos mig, men intentionen er der. Og lidt fik jeg da gjort her i weekenden. Jeg fik ryddet bålpladsens volde for ukrudt og plantet en trillebørfuld vinca mere, så bålpladsens volde snart kan blive helt grøn. Min nabo havde gravet vinca op af et bed - og så genbruger jeg dem her hos mig.

Dynen skal væk
Et lag af visne planter og nedfaldne blade har ligget hen over staudebedet hele vinteren. Det er en naturlig form for kompostering, som samtidig beskytter planterne lidt for frosten. Men nu bliver det fjernet, selv om jeg godt kan se, at regnormene var i fuld sving med at kompostere. Det piner mig lidt at tage madpakken fra dem, men nu er det altså tid til at bedet skal præsentere sig igen! Da jeg fjernede det visne løv kunne jeg også se, at geranierne allerede har fået de første små grønne blade. Hurra, hurra! Apropos storkenæb, så lugede jeg samtidig ud i mængden af dem. De spreder sig og selv om det ikke huer mig, så røg nogle af dem altså på kompostbunken. Undskyld!

Der er stadig meget at gøre, før min hovedrengøring er komplet. Jeg drømmer om en have i marts, som står klar til at modtage foråret med skarpe, afstukne bedkanter, renset for ukrudt og en plæne ryddet for muldvarpeskud og mos....men det ved jeg godt er utopi her hos mig. Men man må jo glæde sig over de små ting, som lykkes.

Kommentarer

 1. Skønt, at være i gang i haven. Og at glædes over, hvad der faktisk allerede kigger frem. Ud over storkenæb er også Løjtnanshjerte godt i gang her i haven, - ligesom Caprifolie. Vidunderlig årstid.

  Hav en god forårsdag!

  Stor hilsen fra Marthe

  SvarSlet
 2. Hej Marthe,
  Mærkeligt nok kan man glæde sig over det hvert år. Det bliver aldrig kedeligt!
  Jeg tror, at min have er en lille smule bag efter i forhold til sydligere beliggende haver. Her hos mig er vi højt oppe, og der er meget blæst. Så når jeg skriver om storkenæb, der titter frem, så er det sikkert gamle nyheder for andre danske haveejere. Men glæden er i hvert fald den samme!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg