FIND DIT HAVEGREJ HER:

Et "slængemøbel" til dovne solskinsdageSkulptur eller møbel? Mit slængemøbel er super nemt at lave. 
Det er nemt at bygge dette møbel, som faktisk er ligeså meget en skulptur i haven, som det er et møbel. Alt man skal bruge er:


 • 1 - 2 plade(r) vandfast-limet krydsfiner. (21 mm tykkelse)
 • ca. 80 meter høvlet fyr - 22 x 50 mm. (helst med rundede kanter)
 • Skruer
 • Maling


Værktøj: Stiksav og skruemaskine.

Sådan har jeg gjort:

Først tegner man en skabelon i 1:1 op på et stort stykke papir eller pap. Se målene nedenfor. Hvis jeg skulle lave møblet igen, ville jeg lave det lidt længere og lidt højere i hovedenden, men her er mine oprindelige mål angivet. Som det er nu passer det bedre til børn end voksne:-)

En lille forklaring til skabelonen/målene. En side er 170 cm. i længden og på det højeste sted 60 cm. Det højeste sted finder du ved at gå 30 cm. ind af længdeaksen. Det laveste punkt yderligere 60 cm. inde osv. (håber det giver mening)

Her ses skabelonen, som skal bruges til at lave siderne med. Det er også skitseret, hvordan de tre sider kan passe ind på
en krydsfinerplade i standardmål.

Herefter tegnes skabelonen over på krydsfinerpladen. Hvis man lægger skabelonen med omtanke - kan man få plads til tre sider på samme plade. Siderne skæres ud med stiksav.

Jeg brugte 46 stk...

Lamellerne skæres ud i ens længder. Jeg brugte en længde på 135 cm. for at få det til at passe med tre lameller pr. brædde. (Jeg fik dem leveret i 4,10 m). Man skal bruge ca. 45-50 lameller i alt - afhængig af hvilken afstand, man ønsker mellem dem. Jeg har en afstand på ca. 1 cm, hvilket føles behageligt, når man lægger sig på møblet. Dog er det en god idé at finde træ med høvlede /rundede kanter, så man ikke får en skarp kant ind i ryggen.

Lamellerne sættes med ca. 1 cm. afstand.
Jeg mangler at male møblet en gang til...
Det er en god idé at male alle dele, inden de sættes sammen.

Alle tre sider sættes i lod og fuldstændigt parallelle. Det sikrer man sig ved at sætte siderne op på et plant underlag og derefter skrue en lamel i nederst i både hoved- og fodende samt en (midlertidigt) på midten. Tjek med vaterpasset, at siderne er i lod.
Herefter er det bare at skrue lamellerne på hele vejen over. Vupti! Møblet/ skulpturen er klar.

Hvis jeg skulle lave møblet igen:

Hvis jeg skulle lave møblet igen, så ville jeg finde noget bedre træ. Her er brugt fyr, og mange af brædderne måtte sorteres fra pga. skader og knaster. Øv! Desuden har fyr ikke verdens bedste holdbarhed. Hvis jeg kunne finde lærketræ i den rette størrelse, ville jeg vælge det.

Hvis jeg skulle lave møblet igen, ville jeg lave en længde på 190 cm. og en hovedhøjde på 75 cm. Det passer bedre til en voksen menneskekrop.

Man kan vælge at lave møblet bredere - hvis der skal være plads til en hel familie. Så supplerer man blot med en side mere samt længere lameller.

Du kan se mig bakse med at lave møblet i to af mine "Jannes Have" - tvprogrammer. Her program 6 (sæson 2). Møblet færdiggøres i program 7.


Kommentarer

 1. Dit slængemøbel er meget dekorativt og det ser også ud til at være rart at slænge sig i. Rigtig god ide:-)

  SvarSlet
 2. Ihhhh altså:) Jeg har ledt og tegnet på papirdug og ledt og tegnet på papirdug for at finde et "mønster" til sådan en bænk installation og så er det jo lige her:)
  Det er en rigtig lækker blog du har!

  SvarSlet
 3. Hvor er det en skøn idé!
  Tak for opskriften, jeg håber, at jeg får tid til at bruge den en dag.
  VH Nina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg